czwartek, 21 kwietnia 2016

Warzywa na patelnię z kurczakiem

Warzywa na patelnie to świetny pomysł na prosty, szybki i smaczny obiad. Zaserwować możemy ja samodzielnie, jak i z dodatkiem naszych ulubionych składników. Dobrze smakować będą one na przykład z kurczakiem.



Niezbędne składniki to:

  • paczka mrożonych warzyw na patelnię, 
  • 2 piersi z kurczaka, 
  • przyprawa do kurczaka,
  • sól, 
  • pieprz
  • olej lub masło. 


  1. Przygotowanie dania rozpoczynamy od rozgrzania patelni. Na gorący tłuszcz wrzucamy mrożonkę i dusimy pod przykryciem przez około dwadzieścia minut aż do momentu, gdy warzywa zmiękną. 
  2. Myjemy piersi z kurczaka, osuszamy na ręczniku papierowym i kroimy w drobną kostkę. Obtaczamy w przyprawach i dodajemy do warzyw. Smażymy całość tak długo, aż kawałki kurczaka staną się miękkie. 
  3. Danie podawać można z ziemniakami, frytkami lub ryżem. Tego typu mieszankę warzyw przygotować możemy również samodzielnie – wystarczy, że pokroimy ulubione warzywa (na przykład cukinię, marchewkę, kalafiora, brokuł, ziemniaki oraz bakłażana) i zamrozimy je.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz