Niezbędne składniki to:
- paczka mrożonych warzyw na patelnię,
- 2 piersi z kurczaka,
- przyprawa do kurczaka,
- sól,
- pieprz
- olej lub masło.
- Przygotowanie dania rozpoczynamy od rozgrzania patelni. Na gorący tłuszcz wrzucamy mrożonkę i dusimy pod przykryciem przez około dwadzieścia minut aż do momentu, gdy warzywa zmiękną.
- Myjemy piersi z kurczaka, osuszamy na ręczniku papierowym i kroimy w drobną kostkę. Obtaczamy w przyprawach i dodajemy do warzyw. Smażymy całość tak długo, aż kawałki kurczaka staną się miękkie.
- Danie podawać można z ziemniakami, frytkami lub ryżem. Tego typu mieszankę warzyw przygotować możemy również samodzielnie – wystarczy, że pokroimy ulubione warzywa (na przykład cukinię, marchewkę, kalafiora, brokuł, ziemniaki oraz bakłażana) i zamrozimy je.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz